Ananas Milkshake

Ananas Milkshake

Ananas Milkshake, lekker fris, maar toch ook weer een tikkeltje exotisch. En een heerlijke variatie op de andere smaken die mogelijk zijn.

[wp_ad_camp_2]

Recept Ananas Milkshake

Een milkshake is verfrissend en heerlijk op een nazomerse dag of gewoon als heerlijk toetje na een maaltijd. Ananas is erg zoet en goed te combineren met de zachte smaak van roomijs. Voor een ananas milkshake kun je prima gebruik maken van ananas uit blik maar een verse ananas kan natuurlijk altijd. Zorg er alleen wel voor dat je extra melk of water toevoegt omdat je bij de ananas uit blik ook het vocht uit het blikje gebruikt voor de milkshake.

Gang Drinken
Keuken Nederlands
Keyword milkshake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 2 Personen
Calorieën 361 kcal

Ingrediënten

  • 200 Gram Ananas uit blik
  • 1 Banaan
  • 150 Gram Roomijs
  • 100 Milliliter Melk

Bereiding

  1. Doe de inhoud van het ananas blikje inclusief het vocht in een blender. Voeg daarbij de banaan in stukje toe. Je kunt het beste een rijpe banaan gebruiken omdat deze smeuïger wordt en je bij een minderrijpe banaan zal de smeuïge smaak minder aanwezig zijn. Voor daarna ook de roomijs en melk toe en mix het tot een egale massa.

  2. Gebruik je verse ananas dan doe je een extra kopje water of melk toevoegen aan de blender. Je kunt het beste even kijken hoe dik de mix is alvorens extra vocht toe te voegen. Volle melk en roomijs zijn vol van smaak en geven een milkshake de heerlijke fluwelen smaak die een echte milkshake behoort te hebben. Je kunt echter ook een iets mager variant kiezen om wat beter op de calorieën te letten. De shake smaakt ook prima wanneer je magere ijs neemt en voor magere melk of halfvolle melk kiest.

  3. Neem twee hoge glazen en verdeel de inhoud van de blender over de twee hoge glazen. Om er een extra zoete twist aan te geven kun je er ook een lepeltje honing bij doen. De milkshake kun je nu opdienen om jezelf of je gasten te verwennen met deze heerlijke shake.

[wp_ad_camp_1]