Milkshake Chocolade

Chocolade Milkshake

Een chocolade milkshake is overheerlijk en nog makkelijk te maken ook. De milkshake is op verschillende manieren te maken, met echte gesmolten chocolade of met chocoladeijs. Je kunt natuurlijk ook chocolademelk gebruiken, het is maar net wat jij lekker vindt.

[wp_ad_camp_2]

Recept Chocolade milkshake

Het makkelijkste is met chocoladeijs en chocolademelk. Maar je zou ook chocolade au bain-marie kunnen smelten, en die geleidelijk aan het mengsel kunnen toevoegen. Niet blenden zonder deksel, dat wordt een rommeltje. Bij veel verkopers zoals bijvoorbeeld Mac Donalds kun je geen chocolade milkshake meer krijgen, daarom zijn we tegenwoordig wel gedwongen om onze eigen milkshakes te maken. Deze zijn ook nog veel lekkerder.

Gang Drinken
Keuken Nederlands
Keyword milkshake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 1 Persoon
Calorieën 478 kcal

Ingrediënten

  • 3 Bollen Chocolade ijs
  • 100 Milliliter Chocolademelk
  • 1 Zakje Vanillesuiker
  • 1 Theelepel Cacaopoeder
  • Chocolade snippers van een reep of iets dergelijks

Bereiding

  1. Pak de blender en stop hier de chocolademelk en het chocoladeijs in, blend dit goed door elkaar. Als dit een mooi glad mengsel is, kun je de vanillesuiker en het cacaopoeder gaan toevoegen aan het mengsel in de blender. Blend dit ongeveer één minuut.

  2. Als laatste kun je eventueel wat stukje chocolade toevoegen, of snippers van een chocolade reep. Stop deze in de blender en blend dit 20 seconden, zo krijg je kleine stukjes chocolade door je milkshake.

  3. Schenk dit nu in een hoog glas. Als extraatje kun je er wat slagroom op spuiten en er wat cacaopoeder overheen strooien. Dit ziet er wat professioneler uit. Nu kun je gaan genieten van je echte zelfgemaakte milkshake chocolade met echte chocolade.

Opmerkingen - Tips

Het maken van een milkshake als deze is leuk voor kinderen, bijvoorbeeld in hun vakantie of gewoon samen op een zondag. Wanneer je het ook gaat doen, het is een leuke bezigheid. Je kunt zelf variëren, voeg eens wat aardbeien aan de milkshake toe. Of wat banaan, dat is ook lekker door een milkshake chocolade. Er zijn zoveel mogelijkheden dat je voorlopig wel zoet kunt zijn met het maken van alle verschillende varianten op deze heerlijke milkshake.

[wp_ad_camp_1]