Kiwi Milkshake

Kiwi Milkshake

Kiwi Milkshake is, net als andere soorten met vers fruit, fris en fruitig. In principe kan je ook in dit recept alle andere fruitsoorten gebruiken, en zo maak je je eigen smaak.

[wp_ad_camp_2]

Recept Kiwi milkshake

Niets is lekkerder dan een milkshake als versnapering op een zonnige dag. Voor een echt zomerse twist kun je een heerlijke kiwi milkshake maken. De milkshake is in een wenk klaar en is verfrissend en overheerlijk. Kiwi leent zich bij uitstek voor een milkshake. De zure smaak van kiwi is een goede combinatie met de zoet smaak van slagroomijs en volle melk.

Gang Drinken
Keuken Nederlands
Keyword milkshake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 3 Personen
Calorieën 219 kcal

Ingrediënten

  • Sap van een halve citroen
  • 2 Kiwi's
  • 250 Milliliter Volle melk
  • 450 Milliliter Slagroom

Bereiding

  1. Voor deze milkshake neem je twee kiwi’s. Schil de kiwi’s en snij ze in kleine stukje. Voor de garnering is het mooi om twee schijfjes kiwi apart te houden.

  2. Doe de stukje kiwi samen met de melk en ijs in een blender en voeg daarbij ook het sap van een halve citroen. Houd je juist van een zuurtje? Dan kun je op het laatst ook een beetje citroenrasp toevoegen aan de shake.

  3. Als alles in de blender zit dan kun je dit goed met elkaar mixen. Blijf mixen tot de kiwi fijn is en je een mooie groene kleur hebt in je blender.

  4. In dit recept wordt volle melk en roomijs gebruikt. Je kunt echter zelf bepalen welke soorten melk of ijs je toevoegt. Een magere variant is uiteraard gezonder en kan net zo lekker zijn. Tegenwoordig heb je ook overal lactosevrije melk en ijs en is het ideaal om ook de mensen met een lactose-intolerantie te verwennen met een huisgemaakte milkshake.

  5. Als de milkshake goed geblend is dan giet je dit over in twee milkshake glazen of als je dit niet hebt, grote sap glazen. Om het af te maken doe je er een rietje in en een schijfje kiwi. Je kunt deze milkshake of feestelijk afmaken met een schijfje citroen.

[wp_ad_camp_1]