Ga terug
Afdrukken

Basisrecept milkshake maken

Een heerlijke verfrisser in zomer en winter.

Gang Drinken
Keuken Nederlands
Keyword Milkshake maken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale Tijd 16 minuten
Geschikt voor 1 Persoon
Calorieën 111 kcal

Ingrediënten

  • 150 Milliliter Nelk Volle melk is overigens lekkerder dan magere melk. Het neemt de overige smaken beter op, en de consistentie is ook lekkerder. En roomijs wordt immers ook niet van magere melk gemaakt.
  • 3 Bolletjes Roomijs of vanille-ijs Yoghurt kan ook, hoewel je dan wel niet echt zure yoghurt moet gebruiken.
  • Suiker of zoetstof Over de (on)wenselijkheid om suiker te gebruiken, hebben we al eerder geschreven.

Bereiding

  1. Eigenlijk heel simpel, Even alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en mixen. Klaar

Opmerkingen - Tips

Als je yoghurt of kwark voor je milkshakes gebruikt dan krijg je in ieder geval gezonde bacteriën binnen die gezond zijn voor je maag en darmflora. Een gezonde maag en darmflora hebben is belangrijk voor een goede vertering en dus uiteindelijk ook voor je gezondheid.

Deze gezonde bijwerkingen, daar gelaten is een beetje zurigheid altijd wel lekker. Dat is eens wat anders dan al die zoetigheid van tegenwoordig. Ook de munt kun je bij deze variant goed toevoegen voor wat meer smaak.Heerlijk Fris

Ook zou je wat kruiden zoals kaneel kunnen toevoegen aan je milkshake. Dit kan bij alle soorten, aardbei, banaan, vanille, perzik en mango.

Eigenlijk bij elke zoete shake behalve de chocolade variant, tenzij je dit wel lekker vindt. Dit brengt me gelijk bij de twee volgende mogelijkheden, perzik en mango. Afzonderlijk zijn ze zeer geschikt voor een milkshake maken, maar samen is het echt een top duo.

Je kunt de stukken fruit helemaal fijn maken, maar je kunt ze ook wat grover laten zodat je wat te kauwen hebt tijdens het drinken. Dit kan eigenlijk wel bij elke fruit soort, natuurlijk ook met de chocolade. Eén van mijn favoriete is de aardbeien chocolademilkshake met echte verse aardbeien en stukjes chocolade erin.