Milkshake Vanille

Milkshake Vanille

Milkshake vanille is lekker voor op een warme zomerdag. Het is snel en makkelijk te bereiden met een maar een paar ingrediënten.

Deze milkshake behoort tot de klassieke milkshake en deze wordt als tientallen jaren met veel vreugde gemaakt en gedronken. Je kunt deze milkshake op verschillende manieren maken, met echte vanille stokjes of gewoon simpel weg met vanille producten zoals vanille ijs.

[wp_ad_camp_2]

Recept Milkshake vanille

Aan dit recept voor milkshake vanille kun je gemakkelijk zelf je eigen ingrediënten toevoegen, zoals bijvoorbeeld wat fruit of chocolade stukjes. Het is maar net wat je zelf lekker vindt.

Gang Drinken
Keuken Nederlands
Keyword milkshake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 2 Personen
Calorieën 104 kcal

Ingrediënten

  • 400 Milliliter Volle melk
  • 4 Bollen Vanille ijs
  • Stukjes fruit zoals bijvoorbeeld aardbei, maar zonder fruit kan natuurlijk ook
  • Eventueel vanille-extract of verse vanille

Bereiding

  1. Schep de bollen vanille roomijs in de blender, voeg de vanillesuiker eraan toen en blend dit ongeveer een halve minuut. Na een halve minuut kun je de melk eraan toevoegen.

  2. Als je echte vanille stokjes wilt gebruiken dan kun je deze er ook meteen bij in doen. Blend dit alles nu ongeveer één minuut lang tot het een mooi glad mengsel is. Om het wat romiger te maken zou je eventueel wat pure room kunnen toevoegen of wat magere yoghurt of kwark. Hierdoor word de milkshake wat dikker en voller van smaak.

  3. Als laatste voeg je gekozen fruit toe aan de milkshake, je kunt dit mee blenden zodat het fijn gemalen wordt. Maar zou het ook in fijne stukjes kunnen snijden en dit er zo aan toe kunnen voegen.

  4. Giet nu alles in een glas of in de glazen. Voeg een rietje toe en een stukje fruit als versiering. Je zou er eventueel nog wat slagroom aan toe kunnen voegen. Een vanille milkshake als deze is simpel en snel te maken. Het is vooral leuk voor kinderen, zo leren ze ook hoe ze gemakkelijk zelf dingen kunnen maken.

  5. Mocht je de milkshake pas over een tijdje willen serveren zet het milkshakemengsel dan in de koelkast, je kunt het ook met glas en al in de koelkast zetten.

[wp_ad_camp_1]