Koffie Milkshake

Koffie Milkshake

Koffie milkshake is eigenlijk een soort variatie op IJskoffie. Een heerlijke afkoeling op warme dagen, en zeer eenvoudig te maken.

[wp_ad_camp_2]

Recept Koffie milkshake

Koffie wordt al eeuwenlang geconsumeerd en is voor veel mensen een heerlijk drankje. Koffie is echter niet meer alleen als de kop koffie die je als warme drankje kent.

Het kan namelijk gecombineerd worden met dat andere heerlijke drankje; de milkshake

Voor de koffie milkshake heb je niet veel nodig. Allereerst natuurlijk je favoriete kopje koffie.

Gang Drinken
Keuken Nederlands
Keyword milkshake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 3 Personen
Calorie├źn 155 kcal

Ingredi├źnten

 • 1 Kopje Koffie
 • 200 Milliliter Volle melk
 • 450 Milliliter Slagroom
 • Cacaopoeder

Bereiding

 1. Voor liefhebbers van sterke koffie kun je beter een dubbele espresso nemen. Ben je meer fan van een milde koffie dan kun je de hoeveelheid koffie matigen en meer melk toevoegen.

 2. Het is dus een ideaal drankje om af te stemmen op de wens van je gasten.

 3. Ook voor de melk en ijs kun je kiezen voor de magere varianten. Echter de volle heerlijke smaak van milkshake krijg je natuurlijk alleen als je de volle smaken van slagroomijs en volle melk gebruikt.

 4. Zet je favoriete kopje koffie en laat dit afkoelen. Doe de koffie vervolgens ineen blender en doe er 200 ml melk en 450 slagroomijs bij. Mix dit 20 seconden en je krijgt een heerlijke milkshake. Met 1 kop koffie kun je meteen meerdere milkshakes voorbereiden.

 5. Verdeel de inhoud van de blender over twee grote hoge glazen en strooi daar heel subtiel een laagje cacaopoeder overheen. Om het af te maken steek je er een rietje in en je milkshake is klaar om opgediend te worden.

 6. De milkshake is heerlijk als toetje of als tussendoortje op een zonnig middag. Deze shake is makkelijk voor te bereiden en echt een oppepper in de namiddag.

 7. Voor deze milkshake hoef je ook geen koffieliefhebber te zijn omdat je met de koffiesmaak kunt spelen en ook maar een heel klein beetje koffie kunt toevoegen aan je milkshake.

[wp_ad_camp_1]