Je eigen milkshake in 3 stappen

Hoe lekker is het, tijdens één van de heerlijke warme zomerdagen in ons land zelf een heerlijke milkshake maken. Dit kun je op allerlei manieren doen. De milkshakes zoals we deze kennen bij bijvoorbeeld de cafetaria, die zijn natuurlijk een stuk zoeter en doorgaans daarom dus ook niet heel gezond. Door zelf een milkshake te maken, kun je helemaal zelf bepalen welke ingrediënten je wilt toevoegen en weet je exact wat je allemaal binnenkrijgt. Het grote voordeel van het maken van een milkshake, is dat het ontzettend gemakkelijk is om te doen. Je hebt bijna niets nodig en kunt er letterlijk alle ingrediënten voor gebruiken die jij lekker vindt. Zo kun je kiezen voor vanille, maar ook voor chocolade of wellicht de wat meer exotische smaken. Kortom, alles is mogelijk! Wil jij nu ook je eigen milkshake maken? Volg dan onderstaande stappen.

Wat heb je allemaal nodig?

Net als dat je gaat koken, heb je ook voor het maken van een milkshake allerlei verschillende ingrediënten nodig. Helaas kun je niet, net als bij het avondeten kiezen voor het periodiek bestellen van een maaltijdbox. In een maaltijdbox zitten namelijk alle ingrediënten die jij nodig hebt voor het maken van je favoriete maaltijd. Ben je vegan, geen enkel probleem! Naast de reguliere box, kun je ook een vegan box bestellen, zodat je ook als vegan niet meer hoeft na te denken wat je wilt eten en bovenal hoef je ook geen boodschappen meer te doen. Voordat je dus begint, is het afhankelijk van de smaak belangrijk dat je alle boodschappen in huis haalt.

Het begin

Je begint natuurlijk het roomijs en melk. Dit zijn logischerwijs de twee basisingrediënten van iedere milkshake. Dit zorgt ervoor dat het z’n karakteristieke smaak krijgt en romig wordt. Daarnaast kun je kiezen voor wat fruit. Let wel op, dat je niet teveel fruit gebruikt. Bij teveel fruit heb je namelijk al snel het gevoel dat je een smoothie aan het drinken bent en dat is nu juist iets wat je ten koste van alles wilt proberen te voorkomen. Het is slim, dat je het ijs even voordat je begint vast wat zacht laat worden. Dit zorgt er namelijk voor, dat je tijdens het bereiden minder melk hoeft toe te voegen, waardoor de smaakbeleving een stuk sterker blijft. Daarnaast zorgt teveel melk er ook voor, dat je milkshake te dun wordt en dat wil je natuurlijk ook niet.

De blender

Heb jij zojuist de goedkoopste maaltijdbox ontvangen en wil je na je overheerlijke maaltijd een lekkere milkshake maken? Dan is het wel zo handig dat je ook een blender in huis hebt. Heb je dit niet, dan zal je het op een andere manier moeten doen. Gelukkig is dat geen enkel probleem! Je kunt namelijk ook heel eenvoudig een vorm gebruiken, voor het prakken van het geheel. Uiteraard krijg je het dan niet zo glad als met een blender, maar het zal je er vast niet minder om smaken.