Citroen Milkshake

Citroen Milkshake

Citroen Milkshake. Als een fris drinken jouw smaak is, dan moet je dit echt eens uitproberen. Afhankelijk van jouw smaak kan je meer of minder citroen toevoegen.

[wp_ad_camp_2]

Recept Citroen Milkshake

Voor een verfrissende milkshake kun je als tegenhanger voor het zoete van het ijs een verfrissend smaakje toevoegen. Fruit in een milkshake zorgt voor een frisse smaak en het heeft de milkshake net iets extra’s. Met citrusvruchten geef je er zeer zeker een frisse smaak aan en citrusvruchten lenen zich daarom goed voor een zomerse fruit milkshake.

Vooral in de zomer is milkshake verfrissend en al helemaal als je er citroen in verwerkt. Citroen heeft een sterke smaak en wordt vaak als smaakmaker in de keuken gebruikt. Citroen verwerk je in hartige recepten maar ook voor zoete recepten is citroen erg populair.

Voor dit gerecht gebruiken we een citroen in combinatie met volle melk en slagroomijs. Deze citroen milkshake is niet alleen erg verfrissend maar zorgt ook voor een tintelend gevoel waarbij je blijft nagenieten van de smaak van de citroen.

Gang Drinken
Keuken Nederlands
Keyword milkshake
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale Tijd 15 minuten
Geschikt voor 3 Personen
Calorieën 375 kcal

Ingrediënten

  • 1 Citroen
  • 250 Milliliter Melk
  • 450 Milliliter Slagroom

Bereiding

  1. Voor deze milkshake gebruiken we de gehele citroen. Rasp de citroen en doe de rasp in de blender. Halveer vervolgens de citroen en knijp het sap in de blender. Je zult merken dat het uitknijpen van de citroen gemakkelijker gaat wanneer de schil dunner is omdat je die ervan hebt geraspt.

  2. Het maakt ook niet uit als er een pitje van de citroen in de blender terecht komt. Door het mixen zie je daar straks niets van terug. Zorg er alleen voor dat je niet te veel pitjes laat vallen want ze smaken wel bitter en dat proef je wel weer meer bitterheid.

  3. Voeg vervolgens de volle melk en het ijs toe en blijf mixen tot er een milkshake ontstaat. De milkshake moet je meteen opdienen en nuttigen.

  4. Giet de milkshake in twee grote glazen en doe er een rietje bij. De milkshake kun je opdienen met een schijfje citroen erop om het extra leuk te maken.

[wp_ad_camp_1]